شهرداری دامغانشهرداری دامغان

شهرداری دامغان

T (023) 3524 81 57
Email: info@damghan.ir

شهرداری دامغان
خیابان امام خمینی (ره)، شهرداری دامغان

  • صفحه اصلی
  • شهر دامغان
    • درباره شهر
      • پیشینه تاریخی شهر
      • موقعیت جغرافیایی شهر
      • نقشه شهر
      • وجه تسمیه دامغان
    • اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری
      • امام زاده جعفر
      • برج طغرل
      • تپه حصار
      • چشمه علی
      • گنبد پیرعلمدار
      • مسجد تاریخانه
      • مسجد جامع
    • مراکز خدماتی دامغان
      • بانک ها
      • داروخانه ها
      • دفاتر خدمات ارتباطی
      • مراکز انتظامی
      • مراکز درمانی
      • مراکز خرید و مجتمع های تجاری
    • مراکز خدماتی گردشگری
      • حمل و نقل درون شهری
      • دفاتر خدمات مسافر بری
      • مراکز پذیرایی و رستوران
      • هتل و مهمانسرا
  • واحد های شهرداری
    • امور مالی
    • امورقراردادها
    • حراست
    • دفترشهردار
    • معاونت مالی و اداری
    • سرمایه گذاری
    • واحد اتش نشانی و خدمات ایمنی
    • واحد املاک
    • واحد تاکسیرانی
    • واحد حقوقی
    • مسئول خدمات شهری
    • واحد درامد
    • واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات
    • واحد روابط عمومی
    • واحد عمران
    • واحد فضای سبز
    • واحد فنی
    • واحد نقشه برداری
    • واحد نقلیه و موتوری
    • واحد نوسازی
    • ستاد بحران شهرداری دامغان
    • سرای شهریاران شهرداری دامغان
  • سرفصل ها
    • اساسنامه ها
    • حقوق شهروندی
    • راهنمای خدمات
    • قوانین و آیین نامه ها
    • کمیسیون ماده ۱۰۰
    • دستورالعمل اجرایی تکریم ارباب رجوع
  • ارتباط با ما
    • انتقادات و پیشنهادات
    • تماس با شهردار
    • فرم ها
      • فرم تکریم ارباب رجوع
      • فرم ثبت خدمات شهری (۱۳۷)
      • فرم ارزیابی خدمات شهرداری
  • مزایدات و مناقصات
  • سرمایه گذاری
  • پدافند غیرعامل
سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین
  • Home
  • آرشیو اخبار
  • اخبار
  • هفته وحدت؛ یادآور ولادت بشارت‌دهنده وحی و پیام‌آور اخلاق
بهمن ۱۲, ۱۴۰۱

BLOG & Gossip

هفته وحدت؛ یادآور ولادت بشارت‌دهنده وحی و پیام‌آور اخلاق

by محمد علی حسن آبادی / پنج‌شنبه, 29 اکتبر 2020 / Published in اخبار

هفته وحدت، یادآور ولادت رسول خوبی‌ها حضرت محمد(ص) آخرین فرستاده پروردگار است،‌ پیام‌آوری که وحدت امت اسلامی را از راهبردهای بنیادین اقتدار امت اسلامی در تمام زمان‌ها و مکان‌ها دانسته و اقتدار و عزت جامعه نو پای اسلامی در عصر رسالت به خاطر وحدت و راهکارهای ارایه شده از طرف پیامبرخاتم(ص) بود.

روزهای ۱۲ تا ۱۷ربیع الاول را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کرده اند، ‌آرمانی بزرگ و قابل ستایش که در صورت تحقق پیامدها و نتایج مطلوبی را به دنبال خواهد داشت. منشأ این اقدام برپایه روایاتی است که در خصوص زادروز نبی مکرم اسلام(ص) مطرح شده و به سبب آن پیروان مذاهب اسلامی با اعتقاد به یکی از این ۲ روز با برپایی جشن و سرور و شادمانی، ارادت خود را به ساحت مقدس و متعالی پیامبر اعظم(ص) ابراز می دارند.

نامگذاری این ایام به عنوان هفته وحدت متضمن حکمت ها و نکاتی ظریف است که توجه و التفات به آنها برکات مضاعفی را در بهره مندی از میلاد دردانه هستی، نبی الرحمه و رحمه للعالمین، نصیب مسلمانان و جهان اسلام خواهد کرد. گرچه تحقیق و بررسی عالمانه و موشکافانه در شناسایی زادروز پیامبر اسلام(ص)، توسط مورخان و پژوهشگران در تاریخ اسلام ضروری و کاری بایسته است اما آنچه ضروری به نظر می رسد این است که پیامبر اسلام(ص) از همان آغاز خلقت چون خورشیدی تابان و به تعبیر قرآن کریم چراغ روشنگر تاریخ بشریت را منور به نور هدایت خود ساخته و با تولد آن مکرم خدای متعال اراده فرمود، مقام کرامت را به دست ایشان و با کتاب کریم خود تحقق بخشد.

نگاه هفته وحدت، نگاهی وحدت آفرین در همه مشترکات موجود در جهان اسلام و مسلمانان است، نگاهی که به تعبیر امام علی(ع) موجب می شود تا دست قدرت و توانای پروردگار در جمعیت و جماعت اسلام تجلی کند. نگاهی که اختلاف و تشتت و تک روی را در جهان اسلام و نقشه استکبارگران زمانه بر کاروان اسلام را معرفی می کند. در آنجا که امام علی(ع) فرمودند: «با اکثریت هم داستان شوید که دست خدا همراه جماعت است و از تفرقه بپرهیزید که موجب آفت است. آنکه از جمع مسلمانان به یک سو شود، بهره شیطان است، چنانکه گوسفند چون از گله دور ماند، نصیب گرگ بیابان است.»(۱)

در حقیقت هفته وحدت، هفته عزم و اراده در گام برداشتن به سوی بهترین است و لازمه باقی ماندن در این مقام تن دادن به فرمان «همچنانی که به تو دستور دادیم، در این راه ایستادگی کن، استقامت کن و صبر نشان بده. خود این ایستادگی کار دشواری است.» (۲)

همه ساله در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد آخرین فرستاده خدا و به ابتکار امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی، فاصله ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول در ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی، هفته وحدت برگزار می شود تا مسلمان به جشن و سرور بپردازند. این گام مثبت از طرف امام راحل در جهت تقویت و استحکام وحدت امت اسلامی و ارایه الگو و نمونه عملی برای ما مسلمانان بود که در تمام مسایل عمده اختلافی بیندیشند و راه های وحدت و اتفاق را جست وجو کنند نه اینکه بکوشند تا نقاط اختلاف را از لابه لای کتاب ها و از گذشته تاریخ متلاطم که حاوی برخوردها و تضادها است، بیرون بکشند و هر مساله جزیی را بزرگ نمایی کنند زیرا که این راه امت اسلامی را متفرق تر و در برابر دشمنان ناتوان تر می کند. امام خمینی(ره) که از روز نخست پایه دعوت و نهضت خود را بر وحدت ملت ایران و امت اسلام بنا نهاد و همواره در پی یافتن راه های وحدت بود با این ابتکار به همگان درس داد تا ما از او تعلیم بگیریم.

جا دارد به بهانه هفته وحدت، همه‌ امت‌ اسلامی، هر یک به تناسب درک و معرفت خـود، ویـژگی‌های پیامبر اعظم (ص) را که در قرآن کریم و سنت قطعی آمده است، سرلوحه زندگی خود قرار دهند و جان‌های تشنه را سیراب‌ سازند.

صاحب خُلق عظیم

عظمت روح، مقام معنوی و برجستگی‌های اخلاقی پیامبر رحمت و کـرامت بـه گونه‌ای بود که خدای متعال وی را چنین ستایش می‌کند: «به راستی‌ که‌ تو را خویی والا و اخلاقی سترگ است» (سوره قلم آیه۴) آری، پیامبری که برای مقصدی بزرگ برانگیخته شد، با بـرخورداری از خـلق بزرگ است که نیروی مقاومت در برابر تمام ناملایمات‌ را دارا گشته و با هیچ مشکلی از انجام‌ وظیفه‌ شانه خالی نمی‌کند و از میدان ارشاد خلق بیرون نمی‌رود.(۳)

مگر نه آن است کـه امام خمینی(ره) می فرمایند: «بـزرگ‌ترین زحمت و سخت‌ترین رنج هادیان راه حق، معاشرت با جاهلان‌ و دعوت‌ بی‌خردان‌ بوده و هست و از این جهت، این‌ها باید متصف بـه بـزرگ‌ترین اخـلاق‌ حسنه‌ باشند و باید قوه رفق و مدارا و حسن عشرت در آنها بـه طوری باشد که با تمام جهالت‌ جاهلان‌ و بی‌خردان‌، مقاومت کنند. (امام‌ خمینی، شرح حدیث عقل و جهل، ص ۳۱۷ـ۳۱۶.)

وحدت در نگاه پیامبر(ص)

با تعمق و بررسی منابع اسلامی که در طول سده ها و اعصار توسط محدثین و رجال حدیثی فریقین در دسترس همگان قرار گرفته است، اتحاد و وحدت مسلمانان در آن از جایگاه رفیع و با عظمتی برخوردار است و رفتار و گفتار رسول مکرم اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) گواه بر این ادعاست. وحدت امت اسلامی از اصول و ارزش های مورد تاکید پیامبر خدا(ص) بوده است، از دیدگاه آن حضرت(ص) عزت و اقتدار همه جانبه مسلمانان در پرتو وحدت و همبستگی در برابر دشمنان مشترک است. ایشان وحدت امت اسلامی را از راهبردهای اقتدار امت اسلامی در همه دوران ها دانسته و برای تحقق آن تلاش فراوانی کرده اند، به گونه ای که شکوه جامعه اسلامی در عصر رسول خدا(ص) بازخورد راه کارهای ارایه شده آن بزرگوار بوده است. (۴) افزون بر گفتارهای آخرین پیامبر خدا ضرورت، اهمیت و فواید وحدت از سیره سیاسی،‌ اجتماعی و فرهنگی پیامبر(ص) به دست می آید که آن حضرت(ص) بنیانگذار وحدت امت اسلامی در جامعه عربی آن زمان بوده است. از نخستین اقدامات رسول مکرم اسلام(ص) بعد از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه به منظور تقویت بنیه آن ایجاد روحیه وحدت و یگانگی میان مسلمانان بود. بنابراین ایشان بعد از آن همه تلاش و کوششی که جهت استقرار پایه های حکومت اسلامی متحمل شدند، توانستند مردمان آن عصر را تحت لوای اسلام در آوردند. بنابراین پیامبر(ص) در این برهه از زمان با اجرای برنامه عقد اخوت و برادری میان مسلمانان برای تحقق این مهم اقدام کردند و هر مسلمانی با مسلمان دیگر پیمان برادری بستند و بدین ترتیب، بنیان اتحاد مستحکم شد. پیامبر(ص) اسوه کامل در همه ابعاد زندگی است و قران کریم نیز با تاکید بر این موضوع که «قطعا برای شما در پیروی از آنان سرمشقی نیکوست. آنچه را فرستاده به شما داد آن را بگیرید و از آن چه شما را بازداشت باز ایستید.» (سوره حشر/ آیه ۷)

گفتار، کردار، سیره و سـلوک آن حـضرت(ص)، آموزنده، راه‌گشا و هدایت‌گر است: «مسلما برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بـود، بـرای آنها که امید به‌ رحمت خدا و روز رستاخیز دارنـد و خـدا را بـسیار یـاد مـی‌کنند» (احـزاب/۲۱). پس بر همه حق جویان و عاقبت اندیشان است که در تمام‌ امور از ایشان پیروی کنند و در سیرت به سیره وی در آیند و در حکمت، به قرآن و سنت آن حضرت درآویزند تا زنجیره وحدت امـت، گسسته نگردد و امت اسلامی، امت سرشار از شایستگی و فضیلت شود.(۵)

حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: «امروز روز اتحاد دنیای اسلام است. وجود مقدس نبی مکرم و رسول اعظم اسلام(ص) مهم‌ترین نقطه ایجاد وحدت است… . دنیای اسلامی می‌تواند در این نقطه‌ به هـم پیـوند بخورد؛ ایـن‌جا، جایی است که عواطف همه مسلمان‌ها در آن‌جا متمرکز می‌شود؛ این، کانون عشق و محبت و دنیای اسلام است. مسوولان‌ فرهنگی‌، نویسندگان‌ و علما باید از طرح مسایل‌ اختلاف‌آفرین‌ و تفرقه‌افکن‌ بپرهیزند. هم سنی و هم شیعه، همه باید روی این نقطه اتحاد تکیه کنند و توقع از علما و زبدگان و نخبگان سـیاسی است که‌ اهمیت‌ اتحاد مسلمانان را بفهمند و توطئه دشمنان را برای شکستن‌ این‌ اتحاد و هم‌دلی بفهمند». (بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز میلاد پیامبر اعظم (ص) ۱۳۸۵.۱.۲۷‌)

وحدت جهان اسلام

جهان استکبار امروز علیه دیانت اسلام موضع واحد کینه توزانه ای اختیار کرده اند، به طوری که پی در پی با نشر اکاذیب و توهین به اسلام و خاندان پیامبر اکرم(ص) سعی در تفرقه افکنی میان مسمانان جهان دارند. در این برهه حساس، لزوم وحدت میان مسلمانان بیش از پیش احساس می شود و دولت های اسلامی نباید اجازه دهند، دشمنان اسلام با تفرقه افکنی، امت واحد اسلام را از همدیگر جدا و متفرق سازند. از این رو هفته وحدت فرصت مناسبی است تا با همدلی و وحدت کلمه توطئه های دشمنان را نقش بر آب کرد.(۶)

منبع : ایرنا

  • Tweet

What you can read next

اجرای پروژه مذهبی خدماتی امامزادگان جعفر و محمد ( ع) کاملا مهندسی و با نظارت دقیق اداره اوقاف شهرستان دامغان درحال اجراست
خدمتی دیگر به شهروندان عزیز دامغانی : مناسب سازی و بازسازی فاز ۲ پارک دانشجو دامغان افتتاح گردید
حضور جناب آقای مهندس تقوی شهردار محترم باتفاق معاونین و برخی از مديران واحدهای شهرداری در نماز جماعت مغرب و عشا مسجد حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله شهرک بهارستان و سخنرانی کوتاه برای نمازگزاران مسجد و دیدار چهره به چهره

نماد اعتماد الکترونیکی

زمان باقیمانده تا پایان آگهی تجدید مزایده اجاره تجاری های مجتمع ملت(عقیق)

0
Days
0
Hours
0
Minutes
0
Seconds

Recent Posts

  • آگهی فراخوان عمومی سرمایه گذاری مشارکتی ساخت هتل

    ...
  • اطلاعیه مزایده عمومی بهره برداری از جایگاه CNG

    آگهی مزایده عمومی بهره برداری از جایگاه CNG بلو...
  • تقدیر استاندار سمنان از شهردار دامغان به دلیل ارتقاء خدمات شهری و تلاش در راستای توانمندسازی جامعه معلولین

    در نشستی که چهارشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۱ به میزبانی ...
  • مراسم تجلیل از پرستاران پرتلاش شهرستان دامغان

    مراسم تجلیل از پرستاران پرتلاش بیمارستان ولایت ...
  • برپایی میز خدمت در محل مصلی نماز جمعه

    حضور مهندس سید محمد تقوی شهردار دامغان و جمعی ا...

آخرین دیدگاه‌ها

  • پوریا در انتقادات و پیشنهادات
  • نعیم آبادی در انتقادات و پیشنهادات
  • زهرا در انتقادات و پیشنهادات
  • ناظمی در انتقادات و پیشنهادات
  • بازنشسته دامغانی در انتقادات و پیشنهادات

Archives

  • ژانویه 2023
  • دسامبر 2022
  • نوامبر 2022
  • اکتبر 2022
  • سپتامبر 2022
  • آگوست 2022
  • جولای 2022
  • ژوئن 2022
  • می 2022
  • آوریل 2022
  • مارس 2022
  • فوریه 2022
  • ژانویه 2022
  • دسامبر 2021
  • نوامبر 2021
  • اکتبر 2021
  • سپتامبر 2021
  • آگوست 2021
  • جولای 2021
  • ژوئن 2021
  • می 2021
  • آوریل 2021
  • مارس 2021
  • فوریه 2021
  • ژانویه 2021
  • دسامبر 2020
  • نوامبر 2020
  • اکتبر 2020
  • سپتامبر 2020
  • آگوست 2020
  • جولای 2020
  • ژوئن 2020
  • می 2020
  • آوریل 2020
  • مارس 2020
  • فوریه 2020
  • ژانویه 2020
  • دسامبر 2019
  • نوامبر 2019
  • اکتبر 2019
  • سپتامبر 2019
  • آگوست 2019
  • جولای 2019
  • ژوئن 2019
  • می 2019
  • آوریل 2019
  • مارس 2019
  • فوریه 2019
  • ژانویه 2019
  • دسامبر 2018
  • نوامبر 2018
  • اکتبر 2018
  • سپتامبر 2018
  • آگوست 2018
  • جولای 2018
  • ژوئن 2018
  • می 2018
  • آوریل 2018
  • مارس 2018
  • فوریه 2018
  • ژانویه 2018
  • دسامبر 2017
  • نوامبر 2017
  • اکتبر 2017
  • سپتامبر 2017
  • آگوست 2017
  • جولای 2017
  • ژوئن 2017
  • می 2017
  • آوریل 2017
  • مارس 2017
  • فوریه 2017
  • ژانویه 2017
  • دسامبر 2016
  • نوامبر 2016
  • اکتبر 2016
  • سپتامبر 2016
  • آگوست 2016
  • جولای 2016
  • ژوئن 2016
  • می 2016
  • آوریل 2016
  • مارس 2016
  • فوریه 2016
  • می 2014

Categories

  • اخبار
  • اخبار اسلایدر
  • ارتباط با ما
  • اساسنامه ها
  • تابلو اعلانات
  • دسته‌بندی نشده
  • فرم ها
  • گزیده اخبار
  • مزایده – مناقصه
  • واحد های شهرداری

اطلاعات

  • ورود
  • خوراک ورودی‌ها
  • خوراک دیدگاه‌ها
  • وردپرس

آمار سایت

  • 0
  • 728
  • 139
  • 1,380
  • 2,675,036
  • 217,227
  • 10
  • بهمن ۱۰, ۱۴۰۱

تقویم شمسی

مهر ۱۳۹۹
یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه شنبه
« شهریور   آبان »
 12345
۶۷۸۹۱۰۱۱۱۲
۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷۱۸۱۹
۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴۲۵۲۶
۲۷۲۸۲۹۳۰  

دسته‌ها

اخبار اخبار اسلایدر ارتباط با ما اساسنامه ها تابلو اعلانات دسته‌بندی نشده فرم ها مزایده - مناقصه واحد های شهرداری گزیده اخبار
  • الصفحات
شهرداری دامغان
TOP